tisdag 17 september 2013

Själist

Har sagt det förr och säger det igen - jag samlar på människor. Olika personligheter, olika åldrar och olika bakgrunder. Människor som berör mig och ger mig den där stimulansen och det där utbytet som är så värdefullt. Nu har jag ett nytillskott till samlingen, hon heter Sylvie (eller Gunilla). Vi har träffats på franskan och jag uppskattar både hennes franska alterego och hennes svenska jag. Tror hon är 70 år, vill minnas att hon firade den födelsedagen i Florida i våras. Hon är så parant. Kortklippt grått hår, solbränd med massa vackra livslinjer, snygga glasögon, fina kläder och ofta någon liten detalj som ett armband eller en ring. Och hon är så beläst. Kan massvis om teaterföreställningar, konstnärer, författare och annat spännande. Vi ses både på måndagar och torsdagar och igår bestämde vi att vi ska luncha efter nästa måndagskonversation. Jag ser fram emot den stunden.

Om en frimärkssamlare kallas filatelist, kallas då en människosamlare humanist? Eller egentligen är det väl själarna jag samlar på, så kanske själist?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar