tisdag 17 september 2013

Kvalitet

Vet ni, jag sitter och funderar på det här med föräldraledighet. Jobbar hemifrån idag och passade på att morgonbada. På väg ned till bryggan såg jag föräldralediga mammor med vagnar och åkplattor där syskonen klängde sig fast. Kände ingen avundsjuka på just den situationen, men tänkte att jag skulle vilja vara ledig med mina barn i den ålder de är nu. Egentligen är ju utbytet med barnen så mycket större nu än vad det var när de var småbarn. Tänk att ha tid att sitta och snacka tillsammans, filosofera kring ditten och datten, spela ett spel, kanske ett parti krocket, ligga och mysa i soffan och läsa en stund - tja, helt enkelt bara vara. Utan stress med vare sig läxor eller aktiviteter. Just i eftermiddag ska jag ta några sådana timmar ledigt och mysa med mina barn. Längtar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar