onsdag 18 juli 2012

Hetta i Lomma

Rådde minst sagt sydländsk stämning nere på torget i centrum nyss. Jag hade just varit och handlat vin och var på väg över torgets parkering till min bil. Fick syn på två röda bilar som höll på att backa på varandra en bit bort. Damen i den ena bilen formligen lade sig på tutan. Inte så ofta man hör sådant ihärdigt tutande i den svenska trafiken, så alla på och kring torget tittade upp och fascinerades över scenen och temperamentet en stund.

Det var nu dags för mig att backa ut. En kik över axeln och sedan var jag på väg. Upptäckte plötsligt en annan bil som tänkt samma tanke snett bakom mig. Åt höger. Ånyo ljöd en arg biltuta. Då såg jag ännu en bil, svart med en gråhårig dam bakom ratten, bakåt åt vänster. Också hon på väg ut och när hon fick syn på mig skakade hon på huvudet, skrek något och hötte med näven. Jag började skratta. Hade jag inte vetat bättre hade jag trott jag befann mig på ett torg i Sydfrankrike med mer eller mindre galna fransoser till höger och vänster. Plötsligt skrattade damen också till och vinkade fram mig.

Nu är jag hemma igen och fnissar gott åt en touch av sydländsk anarki på lilla torget i Lomma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar