tisdag 24 juli 2012

Gott och blandat i skuggan

För en tid sedan fällde min lilla dotter den lite tokiga kommentaren "åh, vad jag längtar tills jag blir pensionär". Vi har skrattat åt henne. Bakgrunden var att mormor hade sagt att nu när hon blivit pensionär kunde hon göra precis som hon ville precis när hon ville. Sådant lockar förstås en liten lekfull flicka.

Idag kände jag just som Stina, "åh, vad jag längtar tills jag blir pensionär". Varför? Jo, i morse åkte jag ut till golfbanan för att träna min sving. På väg tillbaka mötte jag en massa bilar där det bakom varje ratt satt en gammal gubbe eller tant. Alla på väg till golfbanan och seniorgolf. Jag har sett att de sedan samlas på klubbens terrass och dricker kall öl och äter lunch och summererar dagens rond. Plötsligt ville jag vara en av dem. Ha en stundande golfrond tätt följd av en god lunch på terrassen och en kall öl. Jag som inte ens gillar öl - ibland spelar allt ens undermedvetna ut en totalt.

På tal om undermedvetna måste jag avsluta med en cool fras jag just läste i min bok. Läser "Himmel över London" av Nesser. Sitter förresten i skuggan av äppelträdet och har ett glas rosé vid min sida. Livsnjutning. Jo, tillbaka till det undermedvetna och det dit hörande ordet intuition. Så här skriver Nesser om den "Intuition, kunskapens äldre syster".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar