lördag 29 augusti 2015

Nattligt försäkringsbry i onödan

Knappt sovit en blund inatt. Min mans fel på alla sätt och vis. Först snarkade han. Sedan satte han sig upp, pekade mot taket och sade "det kommer vatten från ovan, jag blev just träffad av en droppe". Jag blev såklart stirrig och började resonera kring att det i alla fall inte var i tillbyggnaden utan i originalhuset. Och att det kanske var tur. Det höll han med om. Efter en liten stund kom jag på att det lät märkligt, "det regnar ju inte ute". Lite irriterad över min dumhet svarade han "nej, det är ju inte det, det är såklart kondensen här inne" och så svepte han med armen över sovrummet. "Det är inte bra, va" frågade jag oroligt. Han skakade på huvudet och instämde. Efter ett tag hörde jag snarkningar igen medan jag själv ägnade resten av natten åt oroligt grubblande kring fuktskador och försäkringar. I morse skrattade han högt åt allt, bara sömnprat, och konstaterade glatt att upptakten måste ha varit från gårdagens ridpass där regnet smattrade hårt mot läktartaket och han tyckte sig känna en droppe landa på huvudet. Ok...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar