söndag 2 augusti 2015

Brevvän

I början av sommaren berättade jag för barnen att det var vanligt med brevvänner förr. Att jag bland annat hade en brevkompis i Australien. En kille, var lite avundsjuk på min syster som via förmedlingen hade fått en tjej. Men han var snäll, Michael, och vi skrev till varandra och skickade foton från våra respektive hemmamiljöer under något eller ett par år. 

Ett par dagar senare kom Stina hem på sin sparkcykel från en utflykt på egen hand. Hon hade mött en annan ensam flicka på lekplatsen och de hade börjat leka tillsammans. Flickan hette Estrid och var bara på besök, bodde egentligen i Stockholm. "Jag har blivit kompis med henne på kik och på vägen hem kom jag på att jag kanske kan fråga henne om hon vill vara min brevvän". Flera brev har växlats mellan flickorna sedan dess och nu hade Estrid bett Stina fråga mig om man kan träffa sina brevvänner också. Jag insåg att det här med brev är något extraordinärt, på snudd exotiskt, och att jag ses som en slags guru på området. :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar