onsdag 16 juli 2014

Perfekt för lekenUtflykt till Portland. Gamla fängelsehålor och labyrinter. Perfekt ställe att leka röda och vita rosen eller femgänget på.

När jag var liten både läste och lekte jag Enid Blytons "Femgänget". Jag var Dick, min storasyster Julian, min lillasyster Anne, vår låtsaskusin Anna var George och hennes lillebror Petter fick vara hunden Tim. De minsta får ofta vara djuren. Ingår i en social hierarki har jag fått veta från förskolepersonal.

Tillbaka till femgänget. Jag vet inte om det är i Cornwall George bor, ska ta reda på det. Platsen i böckerna heter Kirrin, om det är ett hitte-på-ställe eller om byn verkligen finns låter jag vara osagt. Det känns i alla fall som att deras äventyr utspelar sig i miljöer som den jag nu är i och bilden ovan passar ypperligt in i vilket av deras äventyr som helst. Här skulle vi varit när det begav sig - Malin, Ia, Anna och Petter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar