onsdag 16 juli 2014

Lovely

Nu är vi i Cornwall (eller vid porten dit, det här grevskapet heter Dorset). När jag var liten reste ofta huvudpersonerna i böckerna jag läste med tåg just hit. De klev av på perrongen med sina tunga väskor och hämtades av någon släkting för att tillbringa några av lovets veckor vid havet. Så det känns lite nostalgiskt på något vis att vara här, som att återuppleva en mysig barndomskänsla.

Vi bor i Weymouth i ett underbart engelskt radhus i fyra våningar. Jag har inte tillgång till internet här, men när jag kommer hem ska jag lägga upp bilder från alla rum. De är så pyntade med tavlor, speglar, små detaljer, färgglada kuddar och roliga lampor. En romantisk stämning över allihop. Och tar man till vänster när man kommer ut på gatan och följer den trånga gränden ett stenkast ned kommer man till den ljuvliga sandstranden. Den ligger som i en vik med vita klippor på motsatta sidan. Som klipporna i Dover.

Fiskmåsar trivs här och håller party bland soporna nattetid. Är glad att jag har öronproppar med mig.

Innan vi åkte hit mötte oss en regnig och rätt kylig prognos och vi hade inte en aning om standarden eller ens läget på våra hus (vi byter till annat hus i väster i halvtid). Men här är vi nu i ljuvligt sommarväder i ett underbart hus i en pittoresk badort. Ibland överträffar verkligheten helt klart förväntningarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar