måndag 14 juli 2014

Associationen är viktig

Vi har ätit lunch på samma ställe några gånger och därmed blivit lite bekanta med personalen. En av dem berättade i fredags att hon samma kväll, 18.03 (märkligt klockslag för skiftsbyte), skulle gå på semester och ta sin ettårige Ove med sig upp till Norrland. Vi kom att prata om namnet Ove, att det ännu inte fått någon renässans som många av de andra korta gamla namnen. Hon berättade att valet blev naturligt från latinets ovum och graviditetsmagen som också den sett ut som ett ägg. Vacker association. Både jag och min kollega fick känslan av att hon levde själv med sin Ove och att hon var lesbisk. "Nu känner jag för att vara lesbisk och ha en liten kille som heter Ove" kom spontant från mig när vi hade satt oss vid ett bord varpå Linda, min kollega, brast ut i skratt. Det är så typiskt mig, det här att drabbas av en vacker berättelse och flytta in i den i min drömvärld. Hur som helst, namnet Ove kom i helt ny dager med association till ovum och befruktning. En fin kärleksförklaring. Samma fina drömska känsla erhålles ju inte om man istället gör en referens till t.ex. Solsidan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar