måndag 30 december 2013

Randigt minne


Jag har varit utan tankevädring några dagar. Oj vad det snurrar i skallen då! Massa trådar jag inte kunnat nysta i. Frustrerande. Skriver ned dem i takt med att de dyker upp på nytt.

När vi strosade genom storstaden fick jag frågan om jag mindes ett kvarter där vänner till oss bodde. Vi var där och hälsade på för många år sedan. Grejen är att jag inte minns. Eller jo, ett par detaljer som en stor läskig kolsvart spindel liksom några ansikten på en bjudning vi var på, men annars är allt en enda sörja av glömska. Gick och funderade på varför det är så. Varför är vissa delar av livet så vaga i minnet? Det har inget med tidsperspektivet att göra, finns många händelser ännu längre tillbaka som jag minns med skärpa. Nej, det måste bero på något annat. Är det de perioder då man varit lite på låtsas? Då man inte riktigt varit i sig själv, inte bottnat? Kanske. Eller har perioderna helt enkelt inte betytt något för en? Vet inte. Tåls att funderas på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar