måndag 16 november 2009

Kalasbyxor!

Idag firar jag födelsedag. Vaknade tidigt i morse av viskningar och prassel utanför dörren. Fnissade förtjust där jag låg under täcket. Kändes som när jag var liten. Den där olidliga spänningen innan dörren slås upp och familjen tågar in till sång. Med paket, teckningar och kort i famnen. Härligt. Underbart. Pirrigt. Allt på samma gång.

Jag ska klä mig i stumpbyxor och klänning dagen till ära. Gör jag varje år. När jag var liten kallades strumpbyxor för kalasbyxor. Dagens små flickor, undrar om de vet vad kalasbyxor är? Min flicka vet nog inte det. Dessutom bär hon strumpbyxor och klänning mest varje dag, så för henne blir nog inte dagen speciell bara på grund av det. Men så är det alltså för mig. Det är härligt att känna sig fin och kalasig. Blir som en hyllning och present till mig själv - 16:e november, min dag. En dag för kalasbyxor.

”Vad är det för en dag
Är det en vanlig dag
Nä, det är ingen vanlig dag
För det är faktiskt min födelsedag
Hurra, hurra, hurra”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar