måndag 9 november 2009

Blommighet

Visst kan en människa vara blommig. Jag känner mig så. Och en blomma trivs inte alltid i en fyrkantig vas. Den behöver plats att bre ut sig. Vill ha ljus. Näring. Och gärna sällskap av andra blommor. Få vara del av en vacker bukett.

Är nog därför jag behöver lite flum emellanåt. För att jag är blommig, menar jag. Mjukisvärlden bjuder på mycket mer flum och blom än vad min jobbvardag gör. Mindfulness tillhör mjukisvärlden. Liksom långa varma bad och besök på biblioteket eller konserthuset. Biograferna bjuder också på blom. Liksom soffan och fåtöljen. Och stillsamma caféer. Eller mysiga middagar i familj och goda vänners lag. Levande ljus, mjuka kuddar och varma filtar. Musik, böcker, skrivna ord och samtal. Är sådant en blommig människa behöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar