torsdag 30 juni 2016

Torsdagskväll


Den här boken har jag redan läst. "Livet omkring" av Gerda Antti. Lånade den på biblioteket i våras. Den är så fylld av klokskap och vackra formuleringar att jag kände att jag vill ha den i min hylla alltid. Så idag kom den på posten. Slog upp den på måfå och läste "Vore roligt att veta hur jag skulle tänka och handla om jag var dubbelt så klyftig som jag är. Något som jag adrig får veta." 

Är själv hemma ikväll. Har sprungit en runda i parken och sedan varit nere och badat och tvättat mig ren med min saltvattenstvål. Nu har jag nyss avslutat min måltid (tonfisk åt både Alfons och mig) och har lite vin kvar i glaset. Fåglarna kvittrar och det är en fin sista junikväll. Jag är lättad att kanin Bosse verkar vara på G igen. Han fick vätskeersättning igår och i morse. Vilken lyckokänsla när han sedan smaskade i sig ett maskrosblad efter två dygns matvägran. Jag öppnade hans bur strax efter badet och då kom han skuttande och slickade mina salta händer. Läste att det betyder att man är uppskattad hos sin kanin när de slickar en. God information.

Imorgon bär det av till Nyköping i ottan. Ser fram emot det lilla äventyret. 

Avslutar med ett nytt fyndigt uttalande av Antti, också det läst på måfå. "Hennes upprörda röst håller på att kväva henne. Om den ändå gjorde det." Vet att hon är, eller har varit, politiskt aktiv i Centerpartiet. Möjligen talar hon om någon i riksdagen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar