söndag 5 maj 2013

Varde ljus

För knappt två år sedan var jag på meditation och målning på Österlen. Träffade då en kvinna som just gick igenom behandling för sin bröstcancer. Hon var bitter, arg och mörk. Skrämde mig nästan med sina hårda ord. Idag var jag på en ny meditation i kombination med målning och dans. Var mest inne i mig själv så jag tittade inte så noga vilka som var där. "Ni har ju träffats innan" sa min väninna och nickade åt kvinnan bredvid mig. En vacker kvinna i mörkt lockigt hår. Det tog en stund innan jag förstod att det var hon, kvinnan från Österlen. Att sakna hår och vara svullen i ansiktet av kortison gör mycket för utseendet. Men det var ändå inte där den största skillnaden låg - den här kvinnan hade en aura av mjukhet och värme runt sig. Något inbjudande. Vi pratade en stund och jag sa som jag kände, att skillnaden var stor och att den kändes starkt. Hon blev glad och nickade instämmande. Vi sa att det ur ett helvete ändå kan komma något gott. Det är stort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar