lördag 3 november 2012

Skånsk värme i morgonstund

Vi är i Stockholm. Bor på ett trevligt hotell just vid Hötorget. Tittar man ut från vårt hotellfönster möts man av ett myller av torgstånd. Pumpor i många orangea nyanser ligger uppradade i nästan varje stånd. Mitt emot torget tronar det blåfärgade konserthuset.

Servicen på hotellet hade tills i morse varit sådär. Kanske döms personalen orättvist på grund av sin snorkiga dialekt. Den låter inte varm och gemytlig, stockholmskan. Inte inbjudande och ompysslande. Under dagens frukost dök dock en charmerande frukostvärd upp. Skrattade, hällde upp kaffepåtår, nickade vänligt och delade ut varma leenden. En varm gemytlig stämning infann sig i matsalen. Behöver jag skriva att värden talade skånska?

Skulle jag valt muminmugg till stockholmskan i receptionen hade det blivit den med snorkfröken. Till den goe skåningen skulle jag valt den glada gula muggen med mumintrollet skönt tillbakalutad i gräset njutandes av livets sötma.

Så ett citat som inte har med ovan att göra, utan med min kärlek till arla morgonstunder. "Mycket tidigt på morgonen är timmarna av en annan sort, de tänjer ut sig och lovar." Fint beskrivet av Jeanette Winterson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar