fredag 5 februari 2010

Avslappningsövning

"Kom ihåg att undvika att göra närvaro i nuet till ännu en prestation. Det är ju meningen att närvaron i nuet ska få dig att slappna av, så låt det vara lättsamt och kom ihåg att slappna av under tiden. Ju mer du slappnar av, desto lättare landar du i närvaro. Nuet är alltid där DU är!"

Dessa kloka rader fick jag av en god vän och meditationsfrände. Emellanåt blir min iver att tillvarata stunden till en prestation. Jag vill så gärna njuta och känna glädje att det blir till en stress inombords. Ibland tenderar jag att sammanväxla nuet med krav på att känna lycka och nöjdhet. Så behöver det ju inte alls vara. Att vara närvarande innebär att välkomna allt precis som det är, inte som jag önskar att det vore eller som det borde vara. Det är helt ok att närvara i stress. Att närvara i tristess. I sorg. I vemod. I lättja. Och i glädje. Att slappna av, däri ligger kanske svaret?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar