fredag 30 oktober 2009

Aha...

Det har gått en tid sedan jag skrev. Läste mitt senaste inlägg för att komma ikapp. "Är det vilopunkter jag längtar till" skrev jag. Är ju mig själv jag längtar till tänker jag nu. Aha... En längtan efter att stanna upp en stund, gå in i mig själv och lyssna till min kropp och mina behov. Är med andra ord träning i mindfulness jag behöver. Är ju det mindfulness handlar om; att ta sig tid att stanna upp, våga resa inåt, uppmärksamma och betrakta utan att lägga sig i. Lyssna inåt. Ta hand om sig själv. Ganska självklart egentligen. Enkelt men samtidigt svårt.

Många gånger letar vi efter svaren utanför oss. Söker ängsligt. Söker ivrigt. Väntar på att någon eller något ska servera sanningen. Servera lyckan. Helst på silverfat. Men vad väntar vi på egentligen? Svaren finns ju redan här. Inom oss, har funnits där hela tiden. De väntar bara på att vi ska lyssna till dem. Våga lita till dem. Ta oss tid att ta hand om oss själva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar