torsdag 14 maj 2009

Det sjätte sinnet

Många är de som vill få bevis innan de kan tro. Sådan är min man. Förmodar att hans vänstra hjärnhalva dominerar över den högra. Logiken är viktig. Härledningen. Det här med ett sjätte sinne är något han ler lite åt. Inte riktigt tar på allvar. Själv är jag svag för det abstrakta. Det dolda och subtila. Det som ligger under ytan. Jag är ganska säker på att det finns ett sjätte sinne. För mig är detta sinne synonymt med magkänslan, med intuitionen. Ett budskap från någon annan dimension. Det som inte går att förklara i enkla ord, utan mer handlar om en förnimmelse, en aning. I gränslandet mellan dröm och verklighet, mellan det himmelska och jordiska om du så vill.

Jag har en väninna som vuxit upp i ett sydamerikanskt land där det sjätte sinnet är lika självklart som de övriga fem. Där intuitionen är en spelare att räkna med i lika stor utsträckning som kunskap och intelligens. Min väninna menar att vi alla är försedda med sex sinnen. Det är bara det att många av oss lever sådana fartfyllda materiella liv att vi inte vare sig efterfrågar eller har behov av att utforska det sjätte sinnet. Allt är så självklart, så inom räckhåll, färdigserverat på något vis, att vi ofta inte behöver utforska det som finns bortom synfältet. Bortom det självklara. Vi låter det sjätte sinnet vila, utvecklar det inte. I länder där livet inte är så "enkelt", där det materiella inte har så stort fokus, finns det större plats för det sjätte sinnet att blomstra.

Det här är inte fakta på något vis, det är bara tankevädring från min väninna. Jag tror dock att det ligger mycket sanning i det hon säger. Det här med att många av oss lever intensivt med ganska fullspäckade scheman, både på arbetet och privat, har vi redan berört. Att vi lever i ett konsumtionssamhälle där stor vikt läggs vid det materiella är inte heller första side stoff. Tiden att utforska, djupdyka i sig sjäv, i sitt inre, är inte prioriterad. Intuition är något man behöver ge tid för att lita till. Det är inte alltid lätt att känna den där magkänslan. Hjärnan är som bekant viljestark och vill gärna ha ett ord med i laget. Det där med bevis, logik och härledning är svårt att bortse ifrån. För att utveckla det sjätte sinnet krävs både tid och tålamod. För att inte nämna mod. Det sjätte sinnet kanske inte följer den gängse stigen. Det kanske står för något helt annat. Det kanske tar dig till en helt ny plats. Vågar du?

1 kommentar:

  1. För några veckor sedan började jag märka konstigt beteende från min man och fick reda på att min man träffar någon. Han började komma tillbaka sent från jobbet, han brydde sig knappt om mig eller barnen längre, ibland går han ut och kommer inte hem på ca 2-4 dagar. Jag har gjort allt jag kan för att lösa det här problemet men allt utan resultat. Jag var väldigt orolig och behövde hjälp. När jag surfade på internet en dag kom jag över en webbplats som föreslog att Dr Sunny kan hjälpa till att lösa äktenskapliga problem, återställa trasiga relationer och så vidare. Jag kontaktade honom och han lovade att hjälpa mig med en försoningsbesvär. Jag gjorde allt han bad mig göra och som med Rodicase fick jag resultat. Han började erkänna allt han hade gjort och bad mig att ge honom en andra chans att gottgöra. Tack vare Dr. Sunny är min man nu mer kärleksfull och ansvarsfull. Kontakta Dr Sunny med dessa Whatsapp-kontakter +2348082943805 eller e-post: drsunnydsolution1@gmail.com

    SvaraRadera