onsdag 29 april 2009

Toffellycka

Ett säkert försommartecken för mig som liten var när vi fick sätta på oss våra trätofflor. Sådana där svarta med ett par vackra blommor framme vid tån, med liten klack och en rem att fästa över vristen. Det var en sådan lyckokänsla att få byta ut gympaskorna mot tofflorna. Roligt att höra hur det klapprade när vi sprang över asfalten. Roligt att titta ned på sina fötter och känna sig så härligt fin. Fin, somrig och lycklig på en och samma gång.

För en tid sedan såg jag ett par bruna trätofflor med rem över vristen på en skyltdocka i fönstret till en skoaffär. Blev mysigt nostalgisk och kunde inte motstå att köpa mig ett par. De har sedan dess stått i min garderob och väntat på solen och värmen. Idag plockade jag fram dem för första gången och gissa vem som sitter här och känner sig som en fin, somrig och lycklig 7-åring igen?! Tror bestämt jag ska klappra lite extra mot gatan när jag går ut på lunchen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar