onsdag 4 maj 2022

Dopp med podd

​Femte dagen i rad jag går ned och morgonbadar. Jämfört med vinterkylan är det riktigt behagligt i vattnet nu. Är som en lyckoinjektion. Har en podd som gör mig sällskap på promenaden. Agnes Wold, läkare, och Christer Lundberg talar på ett enkelt vis om frågeställningar som rör vår hälsa och vårt välbefinnande. Idag talades det om sömn. Ämnet intresserar mig då jag ju är en sömnstrulare. Bästa insomningstipset från Agnes var lyssning till en lagom intressant podd (inte för intressant, då vill du inte somna) där två lugna röster samtalar. Minner om lägereldarnas tid. Någon håller vakt och deras lugna röster signalerar att vi är utom fara och det faktum att rösterna är två signalerar att de hjälps åt att hålla sig alerta under vaktposten. Jag fick minnesbilder från barndomens somrar när jag genom öppet fönster hörde mamma och pappa samtala på altanen. Ibland hade de besök så rösterna var flera. Älskade att vaggas in i sömnen till detta bakgrundssorl. Just detta, föräldrar som samtalar lugnt i bakgrunden, tog Agnes upp. Så min minnesbild bekräftades. Sådan igenkänning och bekräftelse gör gott. 

Nu är jag rustad för dagen med både dopp och podd som en bottenplatta. 🙏

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar