måndag 28 april 2014

Missa respektive misslyckas

Pratade skola och lärare med en av fotbollsmammorna. Efter en stökig period i hennes sons klass, hade de nu en kanonlärare som styrde klassen med fast men kärleksfull hand. Är sådär jag önskar att jag vore som förälder. I lugna perioder är det en ringa utmaning, men när det stökas och hettar till är det inte alltid lätt att kombinera det fasta och kärleksfulla i samma hand. Istället blir det tjat, förmaningar, hårda ord och dåligt samvete. Men vad var det jag läste i tidningen igår, något om att först när man slutar försöka har man misslyckats. Så länge man försöker handlar det mest om att man missar lite ibland. Så skam den som ger sig - ska försöka tänka fast och kärlek nästa gång jag har en konflikt med något av mina barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar