söndag 3 juli 2011

Då som nu

"Dagen idag är en märklig dag" - jag är väldigt produktiv...

Nåväl, har en sak till jag måste skriva ned. Är på temat mindfulness och den, för alla bevandrade i ämnet, omtalade russinsagan. Den när man inte bara stoppar ett russin i munnen och sväljer det, utan tittar på russinet, känner på det, smakar det med närvaro och tänker på dess historia - hur det vuxit på en planta, hur solen värmt, hur regnet vattnat etc.

Jag läser just nu "Den Unge Werthers lidanden" av Goethe (vi är tidsmässigt på 1700-talets andra hälft). Jag citerar från boken "Hur glad är jag ej, att mitt hjärta kan känna den enkla, förnöjsamma lyckan hos en människa som ställer fram ett kålhuvud han själv dragit upp, icke blott njuter av själva gröndfodret utan av alla goda dagar, den vackra morgonen då han satte plantan, de svala aftnarna då han vattnade den och gladde sig åt dess växt - allt detta i ett enda långt andetag".

Han var mindful, den där Goethe...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar