tisdag 23 november 2010

Visdom

Det finns alltid en glipa mellan föreställning och verklighet. Jag måste låta föreställningen dö några dagar för att kunna låta mitt inre smälta samman med verkligheten. För att få något måste man mista något annat. Sådan är livets naturlag. Om ens sinne kan godta det slipper man mäta livet i segrar och nederlag, och kan istället bli tillfreds med att vara och leva i varje enskild stund.

Ur "I det sista regnet"

3 kommentarer:

  1. Tankvärt! Finns det fler citat som detta i boken? Var kan jag få tag på den, vet du?

    SvaraRadera
  2. Hej Jessica. Ja, visst var det vackra rader! Boken heter alltså "I det sista regnet" och är skriven av Janesh Vaidya. Fick den i present. Har inte kommit så långt än, men jag är övertygad om att den innehåller fler visdomar i linje med den ovan.

    SvaraRadera
  3. Tack ska du ha, jag hittade den på adlibris. Det blir årets julklapp till mina vänner. Härligt att kunna sprida glädje i vintermörkret!

    SvaraRadera