tisdag 8 december 2009

Spontanitet kräver noggrann planering

Jag är spontan. Önskar leva mitt liv här och nu. Utan massa planering. Tycker inte om att ha inbokade saker i almanackan. Vill hålla så mycket som möjligt öppet. Inte begränsa möjligheterna. Kanske är detta också anledningen till min motvilja att packa? För att möjligheterna begränsas när jag måste välja ut några få plagg? Hur ska jag kunna veta vad jag vill ha på mig om några dagar? Tänk om jag får lust till ett plagg som hänger kvar hemma i garderoben? Packande och planerande. Inkräktare på min frihet.

Nu är jag svart och vit igen. Tror att livet levs antingen utan någon som helst planering eller slaviskt under en fulltecknad almanacka. Inget mellanläge. Jag glömmer bort alla gråskalorna. Planering kanske är ett måste för att kunna vara spontan. För att kunna leva livet i full frihet. För att kunna följa sin egen vilja och inte bli en marionettdocka i andras händer. Ibland känner jag mig som en sådan. Att jag är steget efter. Att min brist på planering leder till att jag dansar efter andras pipor.

Jag ska nog skriva 'planeringskalender' på min önskelista.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar