torsdag 12 januari 2023

Läsaride 📕

​I Min far läser jag ordet läsaridet. Jag ska läsa boken igen på dess originalspråk senare, franska, men nu läser jag på svenska. Aldrig hört det ordet, läsaridet, och finner det heller inte i någon ordlista. Gillar det mycket och likställer det med när man verkligen kommer in i boken och uppslukas av den. Som en viloplats från verkligheten likt björnarnas vinteride. Så här skriver författaren "Jag vakade över honom medan jag försökte läsa Mandarinerna av Simone de Beauvoir. Jag kom inte in i läsaridet, när jag hunnit till en viss sida i den här boken skulle min far inte längre vara i livet." Fadern är döende och alla har som en väntesorg (ett tillskott till ordlistan under 2022, sorgen man kan känna inför en annalkande förlust av någon betydelsefull) som de försöker fördriva. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar