måndag 26 december 2022

Ruth 🙏

​Annandagen. Under min uppväxt var det alltid farmor Ruth som bjöd till middag den dagen. Inte julmat utan annan mat och ofta var vi försökskaniner för en ny rätt hon ville prova. Salviakyckling var ett sådant lyckat experiment, Kurts festlåda ett annat. Med ”vi” menar jag min familj och pappas systers familj. Var en uppskattad stund, vilsam i skuggan av den lite mer jäktiga julafton, och vi värdesatte alla att landa där hos Ruthan (som hon kallades) och bli överraskade med nya spännande smaker. Jag berättade om detta ikväll för mina barn medan vi åt just salviakyckling. De har hört det flera gånger förr, men lyssnade ändå och så höjde vi våra glas för Ruth. ❤️ Är det inte lite det livet handlar om, att inspirera och lämna avtryck som kan tas vidare av kommande generationer? Jag tror det. ✨

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar