torsdag 1 augusti 2019

En dos av samlare/jägare

Jag har en härlig semester. Njuter i fulla drag. Kanske för att jag jobbar med kroppen; målar, fixar och flyttar om. Får vara kreativ och skingrar därmed andra tankar. Kan inte låta bli att dra en parallell till Anders Hansens sommarprat. Han menade att dagens ganska utbredda nedstämdhet kan ha en förklaring i vår evolution. Om vi tänker oss hela människans levnadshistoria som ett dygn, har vi endast varit urbaniserade i några minuter. Våra kroppar och vårt sinne är gjorda för rörliga liv som samlare och jägare. Nu är det ju inte det jag ägnat mig åt mina två semesterveckor, men att agera målare och snickare i skitiga kläder och inskränka hygienen till dopp i sjön eller havet, känns ändå närmre det rörliga liv våra kroppar är anpassade för än min annars ganska datoriserade vardag. Jag blir lyckligare. Känner mig mer i balans. Häftigt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar