tisdag 1 augusti 2017

Fristad

Efter flera år med annan känsla, känner jag nu en stor frid i stugan i skogen vid sjön. Längtar redan till vi ska dit nästa gång. Varav den förändrade känslan? Den frågan ställde jag mig själv idag. Huset är renoverat med fräscht kök och badrum. Vissa väggar är målade och soffan är ny och fin. Men kan verkligen anledningen finnas bara häri? Kan det även vara jag som förändrats? Salta hav och sol är inte lika viktigt, skuggig skog och insjö är goda substitut. Tidigare var det alltid så mycket social samvaro, nu finns lite mer utrymme för mig själv. Inte minst detta sistnämnda bidrar nog till förändringen. Härligt att ha en lugn och fridfull plats, nära naturen och utan TV och wifi, att åka till och vila och samla energi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar