lördag 28 maj 2016

Rent hus och morgonro


Bara jag vaken. Började med kaffe och kardemummakaka på altanen. Inte vid bordet utan sittandes på altankanten barfota så att daggen i gräset fuktade mina fötter. Fågelkvitter ackompanjerade. Nu sitter jag i en fåtölj med nästa kaffekopp. Altandörren står öppen så fågelsång utgör alltjämt musiken. Har fastnat med blicken i min tavelvägg. Njuter av både den och de obefintliga pappershögarna och solglasögonen på pianot. Fick den, möjligtvis inte så, briljanta snilleblixten att inte längre köpa städhjälp utan självhushålla - igår svor jag och svettades över dammsugning och golvtorkning. Ångrade mig djupt och förbannade mina knasiga infall, men nu sitter jag alltså här och är stolt över mitt verk och njuter av den rena ordningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar