söndag 29 maj 2016

Noteringar till mig själv

Om du var du - vem skulle du vara? Svindlande fråga som ställs i boken jag nu läser. Jag citerar författaren nedan.

En sak som kan vara till hjälp är att försöka dra dig till minnes tillfällen i det förflutna när du valde att verkligen vara du. Sådana tillfällen när du inte har utgått från tänkande eller dömande, när du har upplevt fullkomlig frid och känt en glädje i att bara finnas till, utan några synpunkter eller åsikter. Du hade troligen också en känsla av sprudlande livsglädje och obegränsade möjligheter. Det är i sådana stunder som du verkligen har varit du.

Du kan använda det här verktyget som ett test när du ska fatta beslut: ger det här mig mer av mig? Det som är sant för dig får dig alltid att känna dig lättare. 

Vad mer är möjligt?

Jag måste inte, jag vill. Märk vilken förändring den inställningen gör med din känsla. Inte "jag måste hem till mina barn nu" utan "jag vill hem till mina barn nu".

Vi spelar roller. Det måste vi göra för att människorna i våra liv förväntar sig vissa saker av oss. Var bara medveten om när du spelar en roll - och välj att spela den rollen när det behövs. 
-Spelar jag en roll i den här situationen? Om jag verkligen vore jag i den här situationen, vad skulle jag då välja?

Tänk om du kunde börja vara helt annorlunda här och nu? Genom att vara den du är? 

Vem tillhör det här? Är det mitt eller någon annans? Om du helt plötsligt känner dig lättare beror det på att det inte är ditt. Kom ihåg att 98% av dina tankar och känslor inte tillhör dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar