söndag 20 mars 2016

Kreationsiver

När vi åt kvällsmat nyss berättade jag för min son, bara vi som är hemma, om min lust att sy kläder. Om min farmor som var sömmerska en period i sitt liv, om hur hon sydde Lena Ph-inspirerade kläder till mig liksom den finaste balklänning man kan tänka sig. Om hur jag hade en kort era under slutet av högstadiet och gymnasietiden då jag letade roliga tyger och sydde mig enkla byxor och till och med någon tröja ibland. Jag ville vara ensam om mina kläder och genom att hitta unika tyger, gjorde jag bland annat i forna Jugoslavien där vi var på klassresa i nian, som jag förvandlade till plagg var min garderob unik och bara min. Jag berättade också om hur jag sydde knälånga shorts med gummiband i midjan i ett randigt glatt tyg till samtliga på vårdboendet där jag sommarjobbade. Roligt minne. Och nu är jag som sagt sugen igen. Steg 1 blir att införskaffa en symaskin. Jag fick en av mamma och pappa i studentpresent, men den fick ge sig och åka till tippen förra året. Så en maskin behöver införskaffas och sedan blir det till att leta tyger och mönster. Tänker mig att favoritplaggen i klädkammaren kan agera inspiratörer. Måtte jag nu skrida till verket så inte sömnadsprojektet fastnar i idéstadiet. Håll tummarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar