söndag 20 december 2015

Sparsamhet är bra ibland

http://www.dn.se/ekonomi/en-emoji-blir-for-forsta-gangen-arets-ord/

Intressant artikel, även om jag då är lite konservativ när det kommer till språket och därmed blir ambivalent att en symbol konkurrerar ut de skrivna orden. Men låt gå, jag kan gå med på det, just den emojin är dock en jag aldrig själv använt. Har istället irriterat mig på att den används i tid och otid, för i ärlighetens namn - hur ofta är något så roligt att du skrattar så att du gråter? Underbart när det sker, absolut, men lite av det underbara består kanske i att det inte sker så ofta? Jag tycker det är lite tråkigt när det går inflation i ett uttryck som därmed vattnas ur i betydelse. Nu ska vi ut på morgonpromenad innan fjärde ljuset ska tändas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar