fredag 27 februari 2015

Äkthet känns


Jag var ju på en föreläsning om högkänslighet för en tid sedan. Ovan beskrivning är väl inte outstanding i mina ögon, jag ska leta efter en sådan, men ger i alla fall ett hum om vad det handlar om. Jag känner mig utrustad med känslospröt, känner in och känner av omedvetet oavsett om jag så önskar eller inte. Stämningar är väldigt viktiga för mig. Idag presenterades information med ett eftertryck och en bryddhet som för mig inte var äkta. Inte så troligt, och väl är väl det, att merparten kände det. Men för mig, och säkert för några likasinnade (ca 20% av populationen är högkänsliga enligt Elaine Aron, psykolog och forskare om förhöjd känslighet), blir det inte bra när orden och gesterna inte rimmar med det som är äkta. Jag skruvar på mig och får en känsla som inte känns riktigt bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar