måndag 25 augusti 2014

Snabbare växlingar för större uppskattning

Vore det inte toppen om årstiderna växlade betydligt oftare? Tror man skulle uppskatta var och en av dem mer då. Mitt i årets långa sommarvärmebölja blev jag lite bortskämd och blasé och förstod inte vilken oerhörd ynnest det till exempel var att kunna morgonsimma ut till bojen i ett helt lugnt hav. En liten skön tur på uppskattningsvis 300 meter. Detta blev jag varse härom dagen när vågorna gick så höga att jag blev översköljd upp till bröstet redan på bryggtrappan. Översköljd av ett redan höstkallt hav oförenligt med några längre simturer. Tror jag hade njutit än mer av sommarens simtag om de inträffade lite mer utspridda över året. Liksom jag hade njutit mer av höststormen och dess vågor. Och av snön, vårsolen, sommarhettan, den höga höstluften och till och med av senvinterns slask. Snabbare årstidsväxlingar för att bättre fånga och uppskatta dagen. Oavsett väder. Det är när det blir för mycket av samma sort som man antingen blir blasé eller tröttnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar