måndag 16 juni 2014

Sminkad check

Jag går i sömnterapi för att försöka finna verktyg när sömnlösheten sätter in, men också för att det lät spännande. Lite besviket konstaterade jag att terapin går ut på vanliga avslappningsövningar. Jag får i läxa att göra dem och sedan träffar jag psykolog Eva för att stämma av. 

Inför andra träffen brukade jag hyfsat allvar, lyssnade till övningarna om inte varje kväll så åtminstone varannan. Men inför dagens tredje möte hade jag missat läxan totalt. Inte gjort övningarna en enda gång. Ändå satt jag där och sade att jag kanske inte hade lyckats fullt ut med mina föresatser, men att jag ändå försökt tänka på övningarna dagligen. Eva nickade nöjd. Slog mig hur lätt det är att spela en roll inför någon som dels väl borde kunna se igenom en, dels inte borde framkalla prestationskrav och sminkade sanningar. Man är ju där för sin egen skull, för att ärligt få den hjälp man behöver. Och man betalar för den. Ändå detta skådespel. Märkligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar