onsdag 10 juli 2013

Il faut profiter de la vie

Ibland när jag kör bil diskuterar jag med mig själv på franska. Lite som en sommarpratare - pratar om ditten och datten och övar mig på flytet. Vårens kurs i konversation, nyss gjorda Frankrikeresan och den franska boken jag nu läser bidrar såklart till franskfokuset. Idag hörde jag mig själv säga en bra grej "je ne goute pas assez de l'hors d'oeuvre de la vie". Det går ju inte att sitta och vänta på att bli serverad, man måste förse sig själv av livets smörgåsbord. När det kommer till franskan har jag ofta som ursäkt att övningstillfällena här hemma är för få för att jag ska kunna hålla det vid liv. Fel! Det finns ju massa franska filmer att gå på, franska aftnar, kurser, böcker och andra forum. Det är egentligen bara att ta för sig.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar