torsdag 2 augusti 2012

Andrapris

När vi var på Liseberg förra veckan vann Petter en sådan där grön kanin i ett av spelstånden. Den var inte så stor, andra Lisebergsbesökare kom bärandes på betydligt större gosedjur. "Jag tror det var andrapris, mamma. Så som den gången när vi var på ICA du vet." Och så skrattade han.

ICA ja. Redan när vi kom in i affären förstod vi att det var något jippo på gång. Massa lampor uppfästa kring kassorna och fler folk än vanligt. På ena väggen satt en plansch om att fina bilar lottades ut bland ICA kundkorts innehavare. När det blev vår tur att betala började lamporna blinka och låta och kassörskan utropade "Ni har vunnit!".
Shit! Jag såg framför mig den något pinsamma scenen att behöva träda fram för att ta emot pris och få rungande applåder. Kanske till och med bli fotograferad och intervjuad. Jag återkallades bryskt till verkligheten av "En senap, ni har vunnit en senap".  Då är det väl i alla fall en dijonsenap, viskade jag till Petter som fnissade. Inte ens det. Från värsta bilen till en liten normalstark senapstub, snacka om brant rutschkana... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar